Estetica coabitării într-un Threesome Politic

coabitare1

Alexandru D. Filimon

Astăzi lexicul politic a mai scăpat de un cuvânt păcătos şi anume “coabitare”. Acest cuvânt va rămâne în istoria lingvistică recentă a românilor drept cel mai violat cuvânt într-un threesome politic de zile mari.

Vocabula “coabitare”, furată de identitatea semantică, a fost calul de bătaie al tuturor analiştilor, ziariştilor, vrăjitorilor şi consilierilor ce au mistificat şi repetat până la buze vineţii “Io voglio volare/Dulce coabitare”. De ce ne luăm adio de la acest cuvânt?

Nu contează aşa mult faptul că Preşedintele României denunţă  astăzi pactul de coabitare cu Primul ministru, ci faptul mai mult simbolic, dar puternic olfactiv al defecaţiei purulente bine depozitate şi dospite în spatele unei uşi numite „Coabitare”. Nu cunosc un alt mijloc eufemistic de a înfăţişa această minciună, coabitez şi eu cu grobianul mintindu- mă că pot găsi o estetică a urâtului.

Cel mai trist lucru dintre toate nu este batjocură reciprocă dintre protagoniştii unei orgii (bineînţeles lexicale) scabroase, ci adevărul despre elita politică lipsită de educaţie politică, lipsită de cultura consensului. În principiu, coabităm deoarece nu putem ajunge la consens. Consensul este o valoare politică actuală de mare preţ ce în Occident a surclasat, dacă nu inlocuit,  tradiţia de acţiune şi gândire politică. Noi coabităm. Vodevilul politic care ni s-a oferit a fost o miciună, doar coabitarea rămâne palpabilă simţurilor noastre.

Coabitarea, această ciumă a bătăilor va fi victima noastră pe post de martor al eşecului. Fiecare votant ar fi bine să ia aminte şi la rândul lui să coabiteze cu clasa politică.

Nu poţi să te înjuri de mamă  şi apoi să cauţi consens politic. Mai bine o pui de o coabitare…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liviu Brătescu

cercetător și om politic liberal

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

Bellum omnium

blog George Damian

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: