De ce domnu’ “Nimeni” nu schimbă “nimic”?

nimicDomnul “Nimeni” nu este interesat de viitorul Preşedinte deoarece crede cu fermă tărie şi apăsată tristeţe că oricine ar fi şi orice ar face nu ar schimba absolut nimic. Un alt « Escu » pentru domnu’ „Nimeni”!!! Se mai oferă cineva?

În România aproape nimeni nu este interesat de cine va fi Preşedinte. Acest “Nimeni” este interesat de familia sa, de locul său de muncă, de creditul de la bancă şi prea puţin de oamenii de dreapta şi proiectele lor de ţară, de cucoana trufaşă intitulată Justiţie şi de “exhaustivul” stat de drept.

Un sistem care nu generează o minimă stabilitate financiară şi socială eşuează din start în emergenţa oricărui proiect. Dacă nu înţelegi acest lucru, nu îţi rămâne decât să admiţi că avem o ţară de oameni needucaţi, necivilizaţi şi foarte egolatri care nu înţeleg viziunea ta edificatoare de beatitudine. Ce oameni răi!!!

Impresia că “În România nimic nu se schimbă” favorizează ideea Eroului Salvator şi a soluţiilor de salvgardare natională (Încă o revoluţie!!!). Astfel se legitimează ideea că avem nevoie de o mână forţe, un autocrat care să conducă cu biciul de lână oile ce orbecăiesc în derizoriu. Astfel în atmosfera românească colcăie impostorii şi bastarzii tranziţiei. Printre ei şi “noi”.

Partidele politice folosesc independenţii că o pleaşcă, îi trimit în faţă ca să aibă ce să mulgă pe la spate. Se găseşte întotdeauna câte un vrăjitor cu pretenţii de spindoctor care flutură candidaţii independenţi, ameninţă partidele cu sondaje şi tulbură minţile votanţilor tradiţional centrali ai partidelor. Domnu’ Nimeni este la “periferie” şi poate îi pasă prea puţin de România, dar aţi observat cu ce patos revoluţionar glăsuieşte prin cârciumi “Nimic nu se schimbă în ţara asta”.

V-aţi întrebat vreodată în mod sincer: De ce domnu’ “Nimeni” nu schimbă “nimic” ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liviu Brătescu

cercetător și om politic liberal

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

Bellum omnium

blog George Damian

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: