Votaţi pentru Legea Epică “Dacă eşti român ar trebui să ai dreptul natural să fii donator de organe”

piata-neagra-organeAlexandru D. Filimon

Aş vrea o lege care să sune cam asa “Dacă eşti cetăţean român poţi de bunăvoie şi nesilit de nimeni să devii donator de organe”. Dacă simţi că subzistenţa românească te omoară în fiecare zi câte puţin, dacă simţi că trăieşti zadarnic în deşertul tranziţiei, dacă te doare că eşti român, ai dreptul să te sinucizi şi să devii donator de organe. Măcar această demnitate nu ar trebui confiscată de Parlament. Ce alt sens existenţial mai puternic ar fi decât să ştii că unii indivizi trăiesc astăzi datorită ţie, astfel poţi fi şi tu erou într-o lume de care numai aparţii decât indirect.

Gândiţi-vă un pic la nivelul de trai, la calitatea prea scăzută a vieţii, la instabilitatea pe toate planurile,  la paralizia visurilor,  la îmbătrânirea prematură din prisma vicisitudinilor financiare şi contextelor sociale. Nu este normal să ne dorim să ne fi născut în altă parte? Şi dacă ne-am născut aici şi nu putem să ne scoatem “România” din suflet, nu putem în schimb să devenim cu toţii donatori de organe ca să avem parte de un sfârşit normal şi nu mizer, în sărăcie, de perpetuă deznădejde ? Poate aşa scoatem şi ţara din criză.

Ce e mai bine să fii: o persoană tristă care investeşte în vicii sau un falnic donator de organe? Donarea de organe este cea mai raţională soluţie într-o Românie întristătoare aflată în disoluţie. Consider că şi un pesimist convins ar putea lăsa o dâră de lumină în drumul ieşirii sale din scenă.

De când a ajuns România în situaţia de a spune că singura ei poveste autentică cu fior epic este slobozită de donatorii de organe?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liviu Brătescu

cercetător și om politic liberal

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

Bellum omnium

blog George Damian

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: