Lesbianism de ocazie într-o anomie generală

consiliera lesAlexandru D. Filimon

Multă lumea mă întreabă indignată sau siderată de ce am făcut Facultatea de Ştiinţe Politice. În primii ani de facultate eram oprit de cunoscuţi pe stradă care îmi cereau pe loc câte o analiză politică spontană mustrându-mă să iau atitudine vis a vis de imoralitatea situaţiilor politice din ţară. Unii indivizi aflaţi la o vârstă respectabilă, când aflau la ce facultate sunt mă întrebau “Ce vă învăţa aia acolo. Va învăţa cum să furaţi?”. Zadarnic explicam că Ştiinţa Politică este o ştiinţă care are un rol normativ şi axiologic asupra politicii, subliniind că rolul cetăţeanului nu se reduce doar la o vota din când în când.

Astăzi citesc o ştire legată de consiliera sexy a deputatului Mircea Dolha care îşi exhibitiona pe facebook lesbianismul de ocazie. Dincolo de tacticile de a seduce „facebookanderthalii” prin poze regizate cu limbi şi salivă mesajul acestei domnişoare este interesant „Ţelul meu în viaţă este să ajung ca Elena Udrea”. Ca Elena Udrea? Adică cum mai exact? De ce oare nu îşi doreste să fie ca regretata Margaret Thatcher? Posibil pentru că nu o cunoaşte şi nici nu are nevoie. Importat este să ajungi cât mai sus în lanţul trofic politic şi să angajezi intelectuali pe post de ornamente lucioase care să-ţi atragă atenţie când se aproprie ziua lui Eminescu. Anti-selecţia din politică nu este o modă trecătoare ea este o practică împământenită.

Am atras de nenumărate ori atenţia în legătură cu promovarea socială a unor astfel de modele care au succes prin taţi, soţi, parvenire, cinism, avere etc. Când profesorii, pensionarii se întreabă de ce au pierdut din prestigiu, respect şi demnitate publică să-şi amintească de limbile regizate.Cu ele reuşeşti în politica românească şi în România. Este o lecţie care nu se predă în şcoală.

Noţiunea de anomie exprimă absenţa legilor, normelor în cadrul unei societăţi, a unor colectivităţi, starea unei societăţi dereglate, fărâmiţate de marasm. R. Merton face deosebirea între anomia simplă, pe care o identifică cu starea de confuzie şi anomia acută, care duce inevitabil la „dezintegrarea valorilor şi sistemelor”. Cred că deja aţi plasat România în tabăra cuvenită…

Credeţi că respectiva consilieră va renunţa la limbile regizate când va ajunge ministru în favoarea unor limbi catifelate intelectuale? Vor fi oare acele limbile la fel de regizate?

Reclame

5 Responses to Lesbianism de ocazie într-o anomie generală

 1. Dan Trofin says:

  Sunt de acord cu faptul ca o retea de socializare este un spatiu public. Trebuie sa fim atenti la ce afisam / postam si ce mesaje dam celor care ne urmaresc activitatea si nu se rezuma doar la banale poze cu pisici si pasaje motivationale luate copy-paste doar pt ca „da bine” !
  Nu sunt de acord, cu aruncarea „prezumtiei de vinovatie”, in acest caz. E o atitudine de „voyeurism” ieftin ce consta in imixtiunea in viata privata si coroborarea (fortata) a unor gesturi de tandrete intre 2 fete cu o potentiala involutie profesionala & politca a uneia dintre ele.

  Apreciază

 2. Din pacate politicienii veritabili sunt pusi sa candideze in colegii imposibil de castigat, iar in cele bune participa astfel de exemplare. La ultimele alegeri s-a vazut clar ca s-a votat partidul si nu omul, de aceea Parlamentul este supra-saturat de falsi politicieni, printre care si don’soara si Remus Cernea.

  Apreciază

 3. Nu este vorba de o corelatie intre gesturile de tandrete si parcursul profesional. Doar am vrut sa atrag atentia asupra perpetuarii unui patern care corespunde unui model politic ce are la baza nu meritocratia ci parvenitismul. Gesturile de tandrete nu sunt un „rau” in sine dar postarea lor este un gest ce denota lipsa decentei.E optiunea fiecaruia. .Aceasta decenta combinata cu telul „Elena Udrea” asezonata bine cu un tata sau sot ne afiseaza profilul modern de politician, domnisoara „bine” in viitor cu posete roz bonbon si limbi de „aur”. Nu este vorba de un contrast ci de o continuitate…

  Apreciază

 4. am văzut cu ochii mei, în parlament, o fătucă deputată, venită la şedinţa în plen, cu o rochie rosie cu spatele gol. Şi, sfidător, părul ei lung era ţinut cu grijă într-o parte! unt de acord ca timpul si spatiul privat să şi-l petreacă fiecare cum crede de cuviinţă atât timp cât nu lezează pe nimeni (e frustrant să fii nevoit sa te autocenzurezi, spun asta din experienţă), dar e mult mai frustrant să vezi specimene promovate acolo unde nu le este locul si chiar nu este un caz particular! această „sărăcuţă” este doar o naivă cu optimism perspectiv! Ca Elena ar vrea sa ajungă să-şi permită poşeta Louis Vuitton probabil, căci Margaret va ramane pe vecie de neînlocuit!

  Apreciază

 5. Si eu am vazut multe in Parlament cu ochii mei, in genere cunosc tipologia pe care am surprins-o in articol. Din punctul meu de vedere putea fi lesbiana declarata cu poze cu tot, insa in acest caz vroia doar sa atraga atentia.Din pacate atentia nu a venit doar din partea masculina cu o puternica aura sexuala ci si din partea unor jurnalisti. Cu putina decenta putea sa evite situatia.( Nu toata viata privata este trasparenta, mai sunt si aspecte opace.)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ovidiu Neacșu

The best things in life are free. Free minds. Free people. Free markets.

Asociația Bucureștiul Tinerilor

Dezvoltarea mai aproape de TINEri!

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

George Damian

bellum omnium contra omnes

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: