Inflaţia de spiritualitate produce năsărâmbe

ipocriti

Alexandru D. Filimon

Răsfoiesc online felurite  articole care vorbesc despre religie, ezoterism, mistică, suflet şi care ridică pretenţia de judecăţi spirituale cu valoare adăugată (deseori aflăm că lumea se află în descompunere spirituală) sau fineţuri de limbaj de genul “omul s-a pierdut pe sine şi trebuie să coboare în sine pentru a se aduce pe sine în conştiinţă”. “Deep shit man”, noi nu înţelegem …Adevărul este că nu ai ce să înţelegi doar să mai oftezi când mai vezi câte o năsărâmbă. Drumul spiritualităţii este foarte falacios, este un carnaval în oglindă cu măşti schimbătoare. A avea pretenţia unei liniarităţi şi mai ales de a impune această liniaritate la nivel global (pentru că ştii tu că aşa este bine) face parte dintr-o dictatură spirituală.

Sunt destul de mulţi care practică dictatura filozofică şi spirituală fără nici un simţ al responsabilităţii. În fond, de ce îţi place să crezi despre tine că eşti evoluat spiritual? Îţi foloseşte această compensaţie pentru lipsa de substanţă umană din viaţa ta? Nu mai bine este să fii smerit crezând că nu eşti vrednic să crezi că eşti evoluat spiritual? Nu mai bine faci bine oamenilor şi mai puţin ideilor?

Multe dintre articolele prezente în online sunt presărate cu razmeriţă ideologică şi bine apărate de strajnici străjeri ai adevărului mistico-cosmic, al armoniei ideale într-totul, al devenirii omului fiinţă celestă etc.  Decât o dictatură, nu mai bine o faptă bună, smeriţilor care sunteţi…

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liviu Brătescu

cercetător și om politic liberal

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

Bellum omnium

blog George Damian

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: