Adrian Cioroianu: Nu este necesară o dublare a facultăţii

Alexandru D. Filimonfostul-ministru-adrian-cioroianu-lansat-la-cluj-un-roman-despre-iubiri-interzise

Senatul Universităţii din Bucureşti nu a renunţat la posibilitatea de secesiune a Facultăţii de Istorie . Având în vedere acest lucru am hotărât să republic o stire(aparută în luna aprilie) ce pune în contrast două viziuni.

Decanul Facultăţii de Istorie, din cadrul Universităţii Bucureşti, Adrian Cioroianu, a declarat, vineri, că propunerea Departamentului de Istorie Antică din cadrul facultăţii, de a întemeia o facultate proprie, nu are un suport legal. Cioroianu a adăugat că “nu este necesară o dublare a facultăţii”. În opinia sa, “studenţii nu ar câştiga din urma acestei separaţii”. “E datoria mea să ştiu ce se întâmplă cu studenţii. Trebuie verificat dacă există cerere pe piaţa muncii în acest sens, o cerere reală pentru societate. Dacă cercetarea este scopul atunci pentru cercetare nu faci o facultate faci un centru” a precizat Cioroianu. Decanul Facultăţii de Istorie a precizat că “până acum o astfel de propunere nu a avut loc”.

Pe de altă parte, Preşedintele Senatului Universităţii Bucureşti, Vlad Nistor, a declarat că “proiectul Departamentului de Istorie Antică este mai întâi un moment de dezbatere fără mize interpersonale “adăugând că” nu este vorba despre o miză politică “. “Propunerea face parte dintr-un demers interdisciplinar ce conţine o foarte largă paletă de domenii de studiu. Eventualii studenţi ce se vor înscrie la această facultate peste câţiva ani vor avea posibilitatea să devină specialişti în colecţii de artă, ce implică licitaţii, sau în arheologie. Europa are nevoie de arheologi. “a precizat Nistor. Vlad Nistor a subliniat că în uma discuţiilor cu Ministrul Culturii Daniel Barbu, “domeniul arheologie ar trebuie să aibă o licenţă”.

Potrivit propunerii Departamentului de Istorie Antică din cadrul Facultăţii de Istorie, se doreşte scoaterea istoriei antice din cuprinsul Facultăţii de Istorie şi înfiinţarea în cadrul Universităţii din Bucureşti a unei alte facultăţi paralele.

 

Anunțuri

One Response to Adrian Cioroianu: Nu este necesară o dublare a facultăţii

  1. Pingback: Sebastian Rusu: Ruperea Facultăţii de Istorie în două părţi este o mizerie politică, cu iz de USL | ZeteticGroup

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liviu Brătescu

cercetător și om politic liberal

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

Bellum omnium

blog George Damian

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: