Sebastian Rusu: Ruperea Facultăţii de Istorie în două părţi este o mizerie politică, cu iz de USL

Alexandru D. Filimonsebastian

Vă invit să citiţi prima „discuţie” ZeteticGroup pe marginea problemei de segregare a Facultăţii de Istorie (https://zeteticgroup.wordpress.com/2013/11/28/adrian-cioroianu-nu-este-necesara-o-dublare-a-facultatii/)

1)      Ce parere aveti despre declaraţiile celor doi? Se va naşte un clivaj la Facultatea de Istorie?

S.R: Dincolo de declaraţiile celor doi actori în această piesă tristă care este Facultatea de Istorie, problema nu este naşterea unui clivaj, ci lipsa unui proiect de adaptare al studiului istoriei la realităţile actuale dictate de economia de piaţă. Problema Facultăţii de Istorie nu este fracturarea, ci crearea unor oportunităţi de dezvoltare celor care aleg să studieze acest domeniu care a ajuns să stârnească hazul într-o societate anchilozată. În opinia mea, domnule Filimon, ruperea Facultăţii de Istorie în două părţi este o mizerie politică, cu iz de USL unde nişte domni şi doamne vor funcţii pe viaţă şi atât.

2)      Din ce unghi ar trebui abordată problema unei segregări? Beneficiază studenţii prin acest demers de recesiune sau mai degrabă sunt spectatorii unei bătălii cu alte mize?

S.R: Segregarea Facultăţii de Istorie este o idioţenie care va pune cruce noţiunii de studiu academic al istoriei la Bucureşti, fiind o dublare a disciplinelor de studiu şi implicit o dublare de diploma fără acoperire în contextul în care cercetarea este la pământ, iar institutele de cercetare sunt puternic politizate, accesul absolvenţilor de istorie fiind practic inexistent.

3) Acest demers are vreo relevanţă în cercetarea românească ?

S.R:Nu acest demers politicianist va îngropa cercetarea românească fiindcă  patrimoniul se studiază integrat la Facultatea de Istorie şi nu este nevoie de înfiinţarea unei facultăţi speciale care să includă acest domeniu. Este păcat că politica şi miza pentru funcţii a unor oameni distruge o facultate unde Iorga şi Pârvan şi-au pus amprenta asupra unui domeniu cheie pentru orice popor care se gândeşte la viitor.

Dr. Sebastian Rusu, istoric şi jurnalist.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liviu Brătescu

cercetător și om politic liberal

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

Bellum omnium

blog George Damian

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: