Prietenul este miezul discordiei

prietenie_caine_si_pisica-1152x864

Alexandru D. Filimon

Câteodată te desparţi de un prieten mai vulnerabil decât credeai sau te aşteptai înainte. Credeam înainte că prietenia este o formă prin care două suflete se văd în oglindă şi zâmbesc, astăzi am impresia că prietenia este doar un contract între două suflete ce s-au aliat cu nefericirea lor particulară. Te sensibilizează întotdeuna o persoană care parcă gândeşte gândurile tale, cuvântează cuvintele tale şi-ţi înţelege nefericirea fără să o exprimi neapărat. Probabil şi din nevoia de a vedea suferinţa la celălalt ne facem nefericirea mai suportabilă .Alteritatea este egoistă cu spirit de conservare. Comparaţia cu celălalt este sursa răului individual, dacă te vei compara cu cea mai proastă versiune a ta nu vei simţi niciodată sentimentul ratării. Fericirea este din nou o chestiune de atenţie la care se adăuga o stare vegetală de existenţă, nu trebuie să te întrebi nimic doar să exişti aşa vegetal. Prietenul poartă întotdeauna un tablou perfect cu noi, din acest motiv de multe ori nu putem renunţa la ei în pofida multor petece. Astfel devenim cersetori-narcisisti ai unei tablou ce nu poate fi pipăit ci doar admirat. Tânjim după perfecţiune mereu cu gândul reconfortant că nu o vom atinge. Astfel suntem împăcaţi…

Mereu mă despart de astfel de persoane cu durere, dar şi cu ceva în plus. Presupun că acel plus merită suferinţă de a fi o versiune proprie mai modestă.

Prietenul este miezul discordiei dintre tine – prezent şi tine – ideal, dar nu poţi trăi nici cu tine – prezent, nici cu tine – ideal.

Reclame

2 Responses to Prietenul este miezul discordiei

  1. In prezent cu greu gasesti astfel de persoane. Dar stii cei curios: ca in ziua de azi se foloseste termenul de „chimie” intre doi oameni. Spiritual „cica” nu exista vreo legatura.

    Apreciază

  2. Si eu am o problema cu termenul de „chimie”, el exprima pe de o parte spontaneitatea si temporalitatea unei actiune circumscrise doar unui context. Chimia vine si pleaca…ce lasa ea in spate insa?Suntem mai frumosi, mai bogati, mai egoisti ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ovidiu Neacșu

The best things in life are free. Free minds. Free people. Free markets.

Asociația Bucureștiul Tinerilor

Dezvoltarea mai aproape de TINEri!

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

George Damian

bellum omnium contra omnes

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: