Luni începutul de carnaval

Alexandru D. Filimon                carnaval  

Ziua de luni sperie multă lume. O mulţime de fantasme şi fetişuri înşurubate bine în resursele noastre de întuneric ies la suprafaţă căutând viaţă. Persoanele sunt astfel trezite dintr-un somn dulce fără timp şi fără busolă, dar această trezire este o renaştere repetată care te transformă, te domină.

Ieşirea din acest cerc revolut este adevărata revelaţie despre noi înşine şi cred că totul se rezumă la atenţie. Cu cât suntem mai atenţi, cu atât cred că putem fi mai fericiţi. Ce inseamnă mai exact să fii atent? Păi, în primul rând dacă nu reduci viaţa exclusiv la tine sau la sine, vei observa în mod apoteotic că mai există şi alţii. Această primă observaţie este sorgintea atenţiei, de aici pleacă totul.

            Nu aţi constatat cât de uşor găsim motive să fim nefericiti şi cât de greu găsim unul să ne bucurăm măcar? Nu putem fi trişti, depresivi, nihilişti până la sosirea binelui aşteptat, riscăm să pierdem totul inclusiv pe noi înşine. “Enjoy the ride” nu este o simplă vorbă americănească pe post de abţibild al gândirii pozitive.

Trebuie doar să te bucuri, să fii atent de fapt la ce se întâmplă în jur. Dacă exişti doar pentru tine şi îţi eşti sieşi de ajuns, probabil nici nu vei ajunge până aici cu cititul articolului, şi într-un fel mă bucur deoarece am dreptate când spun că nu eşti atent.  

 Porţia de atemporal acumulată în weekend este doza necesară să putem trece peste carnavalul săptămânii. Alegeţi-vă masca cu atenţie…

   

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liviu Brătescu

cercetător și om politic liberal

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

Bellum omnium

blog George Damian

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: