Kevin Spacey, un preşedinte al tuturor românilor

 Alexandru D.Filimonhouse-of-cards_2464401b

Ce este politica? Ce ajunge în final societatea ca produs experiment al politicii? Este politica mai fascinantă decât sexul şi mai noduroasă decât Critica rațiunii pure întreprinsă de Kant ?

Odată cu acest serial, toţi studenţii de la Ştiinţe Politice pot arăta cu degetul către Kevin Spacey spunând cu mândrie că îl studiază pe Kevin Spacey la facultate când sunt întrebaţi în mod impertinent “Ce faceţi voi acolo la facultatea aia cu politica, vă învăţa cum să furaţi, nu?”. Trebuie să fii inteligent să înţelegi un astfel de serial şi mai inteligent să îl apreciezi la justa valoare.

Nu am fost plătit să scriu despre acest serial, dar nu pot să mă abţin. Kevin Spacey dovedeşte că mai e loc de mult umor în politică, nu doar de hăhăieli, vulgarităţi şi înjurături de mame cum suntem noi obisnuiti în mod abuziv . Umorul politic românesc se reduce la “X e prost “sau “Y îl linge în cur pe Z”, ceea ce nu este doar plictisitor ci şi prostesc la modul infantil.

Din acest serial politicienii români ar trebui să susţină un test înainte de a ocupa funcţii politice. Fiecare şef de partid, mai mic sau mai mare, provincial sau capitalist, bicisnic slugă sau mare ştab, ar trebui să studieze acest serial aşa cum un istoric cercetează istoria medievală. Acest serial ar trebui introdus în bibliografia de la toate facultăţile de Stiinţe Politice din ţară (unele dintre aceste facultăţi au o bibliografie neactualizată de 10 ani).

Un astfel de serial ar putea fi mai educativ decât unele cărţi prăfuite ale unor gânditori politici plictisitori.

Felul în care Kevin Spacey devine narator explicând ceea ce se întâmplă, conturează de fapt profilul unui politolog modern. Nu degeaba se spune că este bine să vezi viaţa ca un politolog.

Dacă Crin Antonescu îşi mai doreşte să fie preşedinte, ar fi bine să urmărească serialul cu pixul şi hârtia, luându-şi notiţe (cu note de subsol dacă se poate), punandu-se totodată în oglindă cu personajul interpretat de Kevin Spacey. Un test SWAT îl va face să plângă ori îl va schimba. Cum norocul politic este de partea romanului, rezultatul nu este atât de greu de estimat (cu eroare aproape de zero).

Kevin Spacey sau Traian Băsescu? Kevin Spacey sau Crin Antonescu? Sau Ion Iliescu si Emil Constantinescu?

Doar Kevin Spacey şi atât…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liviu Brătescu

cercetător și om politic liberal

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

Bellum omnium

blog George Damian

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: