Cu o stângă baţi toată dreapta la cur

Stelian-Tanase dracul si mumia

O fostă colegă proaspăt înscrisă la doctorat îmi spunea fericită că în sfârşit a vorbit cu proful ei şi va putea publica pe “cea mai importantă platformă de dreapta” din România, şi anume, pe saitul Contributors. I-am urat succes şi curios am zis să verific şi eu ce e cu acest sait de dreapta. M-am convins, în funcţie de autori, de umbrela ideatică sub care corifeii dreptei scriau. Nici o problemă cu acest lucru, în schimb am găsit şi alţi autori precum Vasile Dâncu şi Cristian Sima şi nu am putut să nu mă întreb: sunt şi ei tot “de dreapta”? Un PSD-ist si un broker acuzat de escrocherie? Cred că a uitat cineva să îi şteargă.

Gândindu-mă la această expresie heirupistă, “cea mai importantă platformă de dreapta”, nu puteam să nu-mi aduc aminte de Stelian Tănase care este făcut mai nou şi din nou de stânga. O comparaţie după cum urmează îţi schimbă percepţia asupra dreptei româneşti în mod colosal. Aviz dreptistilor, ” Dreapta romană de la hiperbolă la microscop” după cum urmează:

Blogul lui Stelian Tănase are în jur de 1.000 de vizitatori unici pe zi (dacă postează are peste 1.000 dacă nu postează are sub 1.000 (http://www.trafic.ro/statistici/stelian-tanase.ro/vizitatori) . Saitul Contributors are în jur de 10.000 (dar nu constant http://www.trafic.ro/statistici/www.contributors.ro/vizitatori).

Diferenţa este că pe blogul lui Stelian Tănase scrie Stelian Tănase, pe saitul Contributors avem câteva sute de autori, printre care oameni politici, jurnalişti, scriitori şi analişti cu notorietate. Dreapta românească a ajuns ca euglena verde, o vezi doar la microscop. Dar ce umilinţă trebuie să resimtă corifeii dreptei (dreptistii) atunci când un stângist sau unul “de stânga” mătură cu ei pe jos când vine vorba de vizualizări.

Există o polarizare stupidă în România vis a vis de cum împărţim oamenii după bunul plac în stânga şi în dreapta. A fi de stânga în România înseamnă a fi un fan Iliescu sau PSD pe faţă dacă eşti un proletar, iar undercover dacă eşti un intelectual. A fi de drepta înseamnă să urăsti PSD si să cultivi acest resentiment. Ideile, ideologia, principiile sunt doar manechine goale ce din când în când sunt îmbrăcate frumos.

Natura acest polarizări stupide nu este una ideologică, miezul ei este de natură electorală. Să vorbeşti în România despre ideologie înseamnă să nu fi coborât din turnul de fildeş făurit cu bani publici sau din bananierul politic.

Etichete amplificate precum un om “de stânga” sau unul “de dreapta” sunt des folosite de oameni bicisnici şi limitaţi ce vor să simplifice realitatea, dându-ţi de inteles că dacă nu eşti în tabăra lor, eşti un fel de damnat social nerecuperabil pentru societate. În cazul de faţă e bine să fii leprosul deoarece ai şansa să dovedeşti prezenţa unui caracter dincolo de minte şi inteligenţă.

Toţi care cred în mişcarea de drepta sau mai ştiu eu ce iniţiative civice de dreapta ar trebui să mai treacă pe la un curs de psihologie socială(pentru a învăţa cum se formează minorităţile şi rolul lor în dinamica socială) sau la unul de ştiinţe politice( pentru a putea observa şi analiza partea opacă a mişcărilor politice).

Câte un intelectual ciulin se mai agată din când în când de o polaritate stupidă. Unii intelectuali români sunt nişte inadaptaţi ai online-ului devenind Contribuitori ai propriului esec. Luaţi la bani mărunţi nu ştiu câţi dintre ei merită 2 parale.

Dreapta românească este ca o sectă ce în lipsa de profeţi şi-a făcut chip cioplit din ea însăşi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ovidiu Neacșu

The best things in life are free. Free minds. Free people. Free markets.

Asociația Bucureștiul Tinerilor

Dezvoltarea mai aproape de TINEri!

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

George Damian

bellum omnium contra omnes

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: