În ţara asta doar Diaconu şi Mickey Mouse pot fi europarlamentari

mircea_diaconu

Antena 3 se foloseşte de fenomenul Diaconu ca pretext pentru a ataca şi mai mult PNL şi pe Crin Antonescu. De la vechea cârdăşie mârşavă Crin&Băse, mai nou la PNL cel rău care renunţă la cadrele sale, la valorile sale, lăsându-le pradă instituţiilor băsiste ce terfelesc valorile române nu a fost decat un pas pentru a intensifica o luptă de ciclop în numele cetăţeanului. Eu nu ştiu sigur dacă este aşa în realitate cum tot sustine Antena 3 , în schimb nu pot să nu observ cui îi foloseşte acest pretext, şi când spun cui îi foloseste, mă gândesc, bineînteles politic.

 

Cum de a acceptat tacit domnul Diaconu această utilizare a poveştii sale liberale nu cred că este un mister. Cum politica uneori este mai fascinantă decât sexul şi mai culturală decât Critica rațiunii pure întreprinsă de Kant,  nu cred că este greu să înţelegem alegerea domnului Diaconu si sa fim complici cu ea din punct de vedere uman.

Odată cu această poveste a independentului Diaconu, cred că putem înţelege adevăratul drum iniţiatic pe care trebuie să-l parcurgă un cetăţean de rând care aspiră la o carieră politică. Acest drum iniţiatic pare rupt din Lord of the Rings când privim cu atenţie la câte confluenţe de forţe sunt necesare pentru o candidatură independentă.

mickey

Independenţii în România sunt un fel de paria dacă pătrund în politică, nişte insi dubioşi pentru electoratul român, nişte hoţi pe jumătate, netransparenţi, care ascund faptul că vor să fure ca ceilalţi hoţi, prin urmare nu sunt corecţi politic şi sunt meniţi execrării.

 

Mickey Mouse împreună cu Tom şi Jerry şi toată pleiada de personaje animate pot fi politicieni în România deoarece la noi votul e mai mult supus imaginaţiei decât raţiunii.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liviu Brătescu

cercetător și om politic liberal

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

Bellum omnium

blog George Damian

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: