PR-ul Justitiei nu este din burtă

zetetic

Rareori scriu despre justiţie, aceasta cucoană distinsă a democraţiei romane, şi această decizie editorială este susţinută de puternica polarizare a etichetei în spaţiul nostru public degringolat. O opinie critică vis a vis de justiţie este percepută de o tabără politică ca find un afront, un sacrilegiu cauzat doar de un inamic al democraţiei, un duşman al umanităţii şi al sistemului cu “S” mare.

Să identifici justiţia cu statul de drept (în mod eronat şi reducţionist, după părerea mea) înseamnă să fii basist, vandabil MCV-ului şi avocat al procurorilor şi judecătorilor ce bagă la puşcărie rechini cât mai sus poziţionaţi în lanţul trofic politic.  Şi jocul etichetelor subsidiare şi subadiacente continuă.

Polemica justiţie independentă/controlată este toată digerată de această bătaie stupidă în toată regula pentru smerenia sistemului de justiţie sau primenirea lui şi a asupritorilor săi.

Ce rost are să mai amintesc de faptul că percepţia dreptăţii sociale reflectă gradul de încredere acordat justiţiei sau de faptul că cetăteanul de rând dincolo de spectacolul mediatic şi război între clanuri, nu observă cum nivelul de trai creşte sau cum corupţia scade ca practică. Pe bună dreptate omul de rând priveşte de jos aceste realităţi de natură politico-juridică constatând caracterul lor superfluu.

Şi totuşi nu putem  observa că PSD (partid ce deţine şi exercită puterea prin baronii săi locali) este lovit în centrul puterii sale, adică baronii locali, PNL un partid de cadre este lovit tot în miezul său(aproape toţi miniştrii liberali din cabinetul Ponta şi nu doar au fost trimişi în urmărire penală, anchetaţi de DNA şi ANI sau au fost pur şi simplu condamnaţi) . Celelalte partide să înţeleg că au doar sfinţi ?

PUSEUL CREATIONAL NU MA SLABESTE DELOC SI IMI IMAGINEZ CUM :

Un deputat PDL, jubilând de fericire, vine la televizor încărcat de un spirit justiţional şi spune cu bucurie:

“- Justiţia este independentă şi îşi face treaba, după cum aţi văzut, nu e părtinitoare şi baga politicieni din mai mult partide in puşcărie.”

La care un deputat PSD plin de condescendenţă şi scârba justiţională spune sec:

“- Stii de ce nu vine DNA şi la PDL ? Pentru că voi nu mai aveţi nici un baron…”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liviu Brătescu

cercetător și om politic liberal

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

Bellum omnium

blog George Damian

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: