Boala unor tineri

boala unor tineri

Ce ne oboseşte cel mai mult? Munca, stresul, violenţa timpului, gândul că nu mai avem destulă vreme pentru a ne desfăta într-o intimitate completă, într-o sincopă “întreagă” ?

 

Uneori gândul întunecat apasă mai în adânc decât întumecimea în sine, deoarece poartă cu sine povara anxietăţii noastre. Întunericul este pur ca reprezentare, orice imixtiune îi este improprie, prin urmare omul este cel care perturba resursele de întuneric agitându-le brownian în războiul culorilor. Chiar dacă individul mediu standard este străin de o astfel de filozofie a nuanţelor, acest lucru nu-l exonerează de a resimţi consecinţele indiferenţei sale.

Până la urma, ipoteza trend este că ne simţim mai obosiţi decât s-au simţit părinţii/bunicii noştri cu toate că avem un grad mai ridicat al calităţii vieţii, suntem mai bine informaţi în privinţa alimentaţiei şi a unei vieţi sănătoase. Să fie stresul, boala secolului, cel care ne consumă sufleteşte, cel care ne facem să resimţim şi mai mult scurgerea timpului, conştientizarea senectuţii(fizice şi psihice) accelerate şi acţiunea noastră inutilă în anumite privinţe ?

 

Cred că în lumea dinauntru, într-un labirint amplu, bine înşurubat în inconştient, am descoperit răceala sufletească şi încremenirea glacială, astlfel nu mai avem instinctele sensibilităţii pentru a coabita cu realitatea. Nu rămâne decât să ne îmbolnăvim de “nimic” pentru nimic.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liviu Brătescu

cercetător și om politic liberal

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

Bellum omnium

blog George Damian

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: