Românul nu s-a născut politician ci fotbalist 

 

fuck it

Politicienii sunt nişte cinici codependenţi de înavuţire şi putere, nişte uzurpatori perverşi ce se hrănesc din taxe şi visele oamenilor de rând, nişte prostituate vasele ce mimează jocul nobilimii, ce mai… nişte personaje patibulare.

Politica este o matroană amorală ce se adapă din luxul desfrâului,  cu un sex appeal infinit care aparţine în totalitate prosmiscuităţii şi decadenţei umane, unde compromisul echivalează cu păcat faustic, unde doar cei pătaţi, nesmeriţi, fără suflet şi fără conştiinţă îndrăznesc să intre.

Cam aceste 2 tablouri reprezintă oglinda de referinţă pentru gândirea politicii în România zilelor noastre. Orice opinie de bun simţ se loveste de aceşti munţi de stâncă care par mai statornice ca oricând. Mai are rost analiza politică?

Prostia politică a românului este foarte încăpătoare, el crede că e deajuns să voteze şi gata, politicienii să facă restul. Relaţia dintre cetăţeni şi reprezentanţii politici nu este ca la fotbal când un mijlocaş pasează unui atacant ca să înscrie şi când atacantul ratează el e singurul vinovat. În politică nu e cu “pasă” şi atât. Dacă te mulţumeşti la “a pasa” lucrurile*(mă refer şi la voturi), să nu ai pretenţia să nu fii la rândul tău “pasat”  şi la „altele”. Uităm că unii cetăţeni sunt legume înscrise voluntar la concursul de pasat al blenderului politic.

O altă complicitate tacită a românului este râvnirea din umbră la fructul şi libidoul politicii. Aici românul îşi schimbă optica la 360 de grade, trecând de la cetăţeanul certăreţ şi hrăpăreţ, la analistul politic/politician care rânjeste cu cinism, exhibând butade de genul “Aşa e în politică”, “Politica are regulile junglei, trebuie să fii tare în gură, să te ţii bine în şa”.

Romanul a distrus analiza politică prin puterea sa descriptivă şi prin dedublare. Oare va face dribling în drumul său către autodistrugere?

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liviu Brătescu

cercetător și om politic liberal

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

Bellum omnium

blog George Damian

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: