Dacă îl compari pe Ponta cu Ceauşescu este un compliment

zetetic

 

Citesc plictisit următoarele: “Cristina Pocora l-a făcut praf pe Victor Ponta. Purtătorul de cuvânt PNL l-a comparat pe premierul țării cu Nicolae Ceaușescu, referindu-se la momentul când acesta din urmă și-a asociat imaginea cu echipa Stelei din 1986”(sursă: http://www.dcnews.ro/pocora-atac-virulent-la-adresa-lui-ponta-seamana-cu-ceau-escu_443714.html) şi brusc îmi schimb starea de spirit constatând inutilitatea ba chiar prejudicierea liberalilor cu o astfel de comparaţie.

Marea masă de oameni nu este formată din analişti, critici de înaltă fineţe. Din acest motiv oamenii judecă lucrurile foarte simplu prin stomac şi prin sacoşă. Dincolo de libertatea câştigată, tranziţia sau mai bine spus succesul tranziţiei depinde de asimetria de resurse materiale şi simbolice a masei de oameni. Aici este marea bătălie care nu este de natură ideologică şi nici nu necesită ample studii de sociologie .

Ceausescu reînvie prin eşecul tranziţiei prin incapacitatea democraţiei romaneşti de a oferi mai multe resurse decât vechiul regim. Lumea vorbeşte tot mai des despre locuri de muncă şi locuinţe de la stat şi îşi aminteşte cu drag perioada când pleca la mare sau la munte în fiecare an nu precum astăzi când renunţă la mâncare pentru întreţinere sau medicamente. Să-l compari pe Ponta cu Ceauşescu este un compliment pe care liberalii şi-l asumă crezând că vor mobiliza electoratul liberal.

Stânga oricum este mare şi “strâmbă” în timp ce dreapta aşteaptă un vânt să se “îndrepte”. Si totusi nu putem indrepta strâmbul..

Între timp vânturile de vest aduc cu ele fantome.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liviu Brătescu

cercetător și om politic liberal

POLITICA ÎN PIONEZE - Horia Pană

"Îmi place zgomotul produs de democraţie." (James Buchanan, al 15-lea preşedinte american)

Bellum omnium

blog George Damian

brînzoaice cu gem

Incultura ne distruge, mă baiatule...

Civitas Politics

Analizăm politica

%d blogeri au apreciat asta: